Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Városunkról képes leírás - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Városunkról - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunaharaszti.tlap.hu » Városunkról
Keresés
Találatok száma - 18 db
A város honlapja

A város honlapja

Sok közérdekű információval igyekszünk tartalmas virtuális szolgáltatást nyújtani a dunaharaszti lakosoknak. Ha Ön nem városunk lakója, remélem, virtuális sétája során megismeri Dunaharasztit, és kedvet kap ahhoz, hogy ellátogasson hozzánk, így dinamikusan fejlődő településünkön hamarosan személyesen is köszönthetjük.

Dunaharaszti állások

Dunaharaszti állások

Állás és munka, friss állások és munkák, rengeteg állásajánlat Magyarország leglátogatottabb állásportálján. Önéletrajz sablon és kísérőlevél minták. Töltse fel önéletrajzát adatbázisunkba, és csípjen meg egy jó állást!

Dunaharaszti Apró

Dunaharaszti Apró

Ön is helyezze el hirdetését a megfelelő kategóriában, ha nem talál, új kategória létrehozását kérje e-mail-ben! Töltsön fel képet is hirdetéséhez. A hirdetés feladása egy rövid, ingyenes regisztráció után lehetséges.

Dunaharaszti benzinkutak

Dunaharaszti benzinkutak

Ugye mindig is olyan jó minőségű üzem- és kenőanyagokat szeretett volna vásárolni, melyek kímélik a motort és a környezetet is? Nálunk megtalálja, amit keres. Szeretné, ha autója ragyogóan tiszta lenne? Autómosó berendezéseink mindenféle szennyeződéstől megtisztítják. Este is szeretne kényelmes körülmények között bevásárolni? Vagy éppen korán reggel a reggelihez valót beszerezni? Bolti és éttermi részlegünk mindig nyitva áll az Ön számára.

Dunaharaszti címere

Dunaharaszti címere

Kerek mezőben, csúcsos talpú a négyelt pajzs. Első mezőjében vörös alapon zöld, leveles szőlőfürt, második mezejében világoskék alapon három arany gabonaszál, harmadik mezejében zöld alapon két párhuzamos ezüstpálya, negyedik mezejében világoskék alapon arany méhkas méhekkel. A sisak helyén három rózsaszál a két szélső szélre hajlik. A pajzs körül stilizált sisaktakaró.

Dunaharaszti ELMŰ

Dunaharaszti ELMŰ

Társaságcsoportunk, az ELMŰ-ÉMÁSZ elindította lakossági Hűségprogramját, amelynek keretében valamennyi - áramszámláit hónapról-hónapra pontosan, határidőre befizető - ügyfelünket szeretnénk megjutalmazni megbízhatóságáért. Pontosan fizető fogyasztóink jutalma nem más, mint egy számtalan kedvezményt, vásárlási engedmény, kedvező ajánlatot rejtő kuponcsomag, amelyet negyedéves rendszerességgel, az áramszámlához csomagolva vehetnek kézhez.

Dunaharaszti házasságkötő-terme

Dunaharaszti házasságkötő-terme

A hivatal udvarában saját ingyenes parkoló áll a násznép rendelkezésére, ami mellett fényképezkedésre alkalmas szép kis park is található. Kijárat az udvarról más utcára nyílik. A katolikus nagytemplom pár méterre, a főút másik oldalán van.

Dunaharaszti Infó

Dunaharaszti Infó

Először is szeretnénk megköszönni érdeklődését céginformációs rendszerünkkel kapcsolatban! Mindenkinek érdeke, hogy gyorsan, áttekinthetően, rövid idő alatt megkapja a szükséges infromációkat, amelyek megkönnyítik életüket, döntéseiket. Programrendszerünk a weboldalak segítségével egy vizuális élményben gazdag cégbemutatót tesz lehetővé. Cégünk egy korszerű gazdasági irányvonallal segít a hazai és európai piacokon való talponmaradásban, valamint a terjeszkedésben. A mai világban már elengedhetetlen az internetes megjelenés, de nem mindegy, hogy az milyen minőségben valósul meg ! Cégünk jogelődje több, mint 10 éve adatbázisok, információs portálok működtetésével foglalkozik. Gyorsan felődő világunkban igény lett arra, hogy a városokban helyi viszonylatban, valamint a környéken működő cégek és vállalkozók által nyújtott szolgáltatásokról, forgalmazott termékekről sokrétű, mindenre kiterjedő információt jelenítsünk meg. Igyekszünk átfogó tájékoztatást nyújtani Dunaharaszti városának és a környéken élőknek, s a könnyebb, hatékonyabb internetes kereséshez szeretnénk egy minőségi irányvonalat adni.

Dunaharaszti Ma

Dunaharaszti Ma

Hitünk és ismereteink szerint a dunaharasztiak nagy része igényt formál egy közösségi gondolkodású, a helyi hírekkel és viszonyokkal foglalkozó, kulturált hangvételű új médiumra. Úgy gondoljuk, hogy a dunaharaszti emberek egyre inkább különbséget tudnak tenni valós életük és aközött, amit jelenleg az újságokban olvasnak, a televízióban látnak. Ebben kívánunk segítséget nyújtani, s ehhez várjuk a dunaharasztiak segítségét, közreműködését is.

Hirdetés
Dunaharaszti okmányiroda

Dunaharaszti okmányiroda

Az internetes okmányiroda lehetővé teszi, hogy egyes ügyeinek intézését interneten készítse elő, személyes megjelenés nélkül kérjen új okmányokat vagy időpontot foglaljon. A szolgáltatások egy része Ügyfélkapu-regisztrációval vehető igénybe (pl. ügyindítás, csoportos időpontfoglalás, ügykezelés). Okmányirodába időpontot regisztráció nélkül is foglalhat. Néhány ügy teljesen elektronizált, azaz az okmányirodában történő személyes megjelenés nélkül intézhető (pl. lakcímigazolvány, vezetői engedély és mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának pótlása, adatszolgáltatás letiltása

Dunaharaszti Rendőrőrs

Dunaharaszti Rendőrőrs

A tilalom megszegése, aminek egyik következménye a bűn, éppen úgy egyidős az emberrel, mint a biztonság igénye. Ezekre utalóan több vallási ismeret is fellelhető, melynek példája lehet az édeni kiűzetés előzménye, de a testvérgyilkos Káin tette is. Rendőri cselekvések pislákolásai tehát már a legtávolabbi múltban is felfedezhetők, intézményesedett formái, azonban a társadalmi fejlődés során jelentek meg. Bizton állítható, hogy a rendőrség legalább az állammal egyidős, mert nélküle ez utóbbi nem maradhatott volna fenn. Az egyes közösségek belső rendjét, a közhatalmi tevékenységet gyakorló állam egyik fegyveres csoportja biztosította. E végrehajtó karhatalom a rendőrség, tagjai a rendőrök, megjegyezve, hogy nem mindig nevezték őket így.

Dunaharaszti testvérvárosa

Dunaharaszti testvérvárosa

Bajor város a Mittel-Franken kerületben, a Schwarzaah mellett, Nürnbergtől 22 km:-nyire délkelet felé, (1890) 2978 lakossal, régi várkastéllyal, erdészeti hivatallal, három templommal, tanítóképzővel, siketnéma-intézettel s több gyárral. 1623-ban egyetemet állítottak benne, melyet 1809-ben feloszlattak és a tanítóképzőbe olvasztottak. Altdorfban született Altdorfer festő és Mannert történész. Közelében Weissenbaumnál van Heidenloch barlang és a kövületekben gazdag Teufelsgrube.

Dunaharaszti története

Dunaharaszti története

Haraszti egykor a két Duna-ág által határolt területen helyezkedett el. Fénykorát Mátyás király uralkodása alatt élte. A XVI-XVII. századi török megszállás azonban tönkretette, elnéptelenedett. Mária Terézia németajkú lakosságot telepített Haraszti területére. Buda visszafoglalása után megindult az újjáépítés. Mintegy kétszáz évig Haraszti egy kisebb, de folyamatosan fejlődő németajkú település volt. 1880 körül a vasútépítéssel új korszak kezdődött, a község a pesti polgárság egyik kedvelt üdülőhelye lett. Haraszti községe a Dunaharaszti nevet 1900-ban vette fel. A városháza 1830-ban épült klasszicista stílusban.

Dunaharaszti városatyái

Dunaharaszti városatyái

A Városatyák portál célja azonban nem pusztán a böngészés, hanem a választópolgárok és a politikai döntéshozók közötti gyors és valós párbeszéd kialakításának támogatása, az e-demokrácia terjedésének elősegítése. Folyamatosan frissülő rendszerünk olcsó, gyors és közvetlen kommunikációs eszköz, amely tartalmazza minden települési önkormányzati, megyei önkormányzati, országgyűlési és európai parlamenti képviselő legfontosabb közérdekű adatait, elérhetőségét.

Dunaharasztin maradhat adója 1%-a

Dunaharasztin maradhat adója 1%-a

Az évenként esedékes adóbevallás elkészítésekor amellett, hogy eleget teszünk kötelességeinknek, még segíthetünk is egy általunk választott alapítványnak vagy egyéb szervezetnek a munkájában. Felajánlhatjuk az összeget többek közt egy állatmenhelynek, beteg gyerekek ápolásával foglalkozó alapítványnak vagy iskolának. Az egy százalék felajánlása előtt azonban nem árt tisztába kerülnünk az ezzel kapcsolatos tudnivalókkal, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy az összeg biztosan eljut a kiválasztott szervezethez. A felajánlásnak vannak bizonyos tartalmi és formai követelményei, amelyeket be kell tartanunk.

Dunaharasztiról

Dunaharasztiról

A Ráckevei-Duna bal partján, a Pesti-síkságon fekszik a budapesti agglomerációban. A fővárostól 17 km-re délre, az M0-s, a Budapest-Baja 510-es számú út és a Budapest-Kelebia 150-es számú vasútvonal mentén terül el. Határos települések: Budapest (észak), Alsónémedi (délkelet), Taksony (dél), Szigetszentmiklós (nyugat) ez utóbbi természetes határ is, melyet a csepeli Duna-ág képez. Innen indul a Duna-Tisza-csatorna.

Dunaharasztiról 1 percben

Dunaharasztiról 1 percben

A terület már a bronzkor óta lakott. A római korban egy kereskedelmi út vezetett át a térségen. A IV. században a határok védelmével megbízott légióknak egy táborhelye volt itt, melyet Contraaquincum-nak is neveztek. E táborhely Diocletianus császárnak 293-ban kiadott rendeletére épült és a IV. század végéig állt fenn. János és Battik Péter birtoka volt.

Tuti menü