Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szórakozás, kikapcsoldás képes leírás - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Szórakozás, kikapcsoldás - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunaharaszti.tlap.hu » Szórakozás, kikapcsoldás
Keresés
Találatok száma - 23 db
 Német Nemzetiségi Tájház

Német Nemzetiségi Tájház

A sváb tájház létrehozásához megvásárolt hát az egykori német telepes részen, Alsófaluban (Altstadt) található. A házat 1924-ben Weinber Ferenc (1900-1972) kezdte el építtetni feleségével, Stöckl Máriával. Ferenc édesapja osztotta ketté a korábbi telket, így biztosítván önálló telket fiának. A jómódú család földműveléssel foglalkozott, illetve szecskavágásból éltek: a fölaprított kukoricaszárat takarmányként budapesti fuvarosoknak adták el. Két lovuk és két tehenük volt. A ház két részletben épült, a sóskúti kőből kirakott pincében 1943.IX. HÓ 20. felirat olvasható. A villanyt 1942-ben vezették be. 1948-ban egy felvidéki magyar családot telepítettek be a házba, akik a tisztaszobában, a tiszta-konyhában és a lakószobában éltek. Az eredeti tulajdonos és felesége a hátsó konyhát és a kamrát használta 1962-ig. A pincét, ahol a bor mellett a zöldséget, tejet tárolták, két részre osztották. 1924-ben született fiuk, Antal 1948 farsangján, január 27-én vette el a taksonyi származású Wagner Terézt. Házasságkötésük után - a haraszti körülmények miatt - Taksonyban telepedtek le. Wagner Teréz testvéreit Németországba telepítették ki.

Dunaharaszti Hastánc

Dunaharaszti Hastánc

Kezdőknek, újrakezdőknek a gyakorló órákat javaslom, aki már tudja az alapmozdulatokat, bátran jöjjön a koreográfia órákra. Szeptemberben Dunaharasztiban botos saidi tánccal kezdünk, Szigetszentmiklóson pedig egy fátylas tánccal. Mindenkit szeretettel várok!

Handwerk Studio

Handwerk Studio

1947-ben születtem, Debrecenben. A német nyelvismeret segítségével, amit az iskolában is tanultam, külkereskedelemben dolgoztam, majd 1989 óta főállásban iparművész vagyok. A környező országokban, Németországban és nyugat-európai országokban veszek részt kiállításokon. Az utazások során a lehetőségeket igyekszem megismerni a művészeti irányzatokban, kapcsolatokat kiépíteni köztem és a társművészek között, valamint Magyarország felé a művészi lehetőségeket alakítani. Így kerültem kapcsolatban, pl. a Svájci Szalmamúzeummal, kanadai, svájci és német galériákkal.

Haraszti Liget

Haraszti Liget

A Haraszti Liget Kft. egy nemrégiben alakult vállalkozás, melynek elsődleges célja a változatos kikapcsolódási lehetőségek biztosítása, családok, baráti társaságok, céges rendezvények számára a friss levegőn, kiszakadva a város forgatagából, mégis elérhető közelségben, a Ligeti Tó környezetében. Hangulatos táj mellett lehetőség van többféle szabadtéri játék kipróbálására: az íjászat kedvelőinek három, de tovább bővíthető lőállás áll rendelkezésre, és kialakításra került az airsoft pálya, ahol terület, fegyverek és védőeszközök bérlésére is lehetőség nyílik, akárcsak célba lövési versenyek tartására.

Headshot Paintball

Headshot Paintball

Jelenleg 16 főt tudunk egyszerre felfegyverezni. Ennél nagyobb létszám esetében, kérjük vegye fel velük a kapcsolatot. A pályafoglalás véglegesítéséhez, 10000 Ft/csapat foglaló fizetendő, a játék lebonyolítása előtt minimum egy héttel! Nagy létszámú csoportoknak, cégeknek, teljes körűen megszervezünk házibajnokságot, hozott, vagy általunk beszerzett ajándékokért. Ebben az esetben, lehetőség van kollektív, és egyéni golyókeret meghatározására is, egyedi árajánlat alapján. Saját fegyveres csapatok jelentkezését is várjuk, egyedi árajánlat alapján.

Helytörténeti Emléktár

Helytörténeti Emléktár

Az 1960-as években az I. számú, ma Hunyadi János Általános Iskolában dr. Helméczy Mátyás történelemtanár a tanulók segítségével gyűjtést szervezett egy történelem szaktanterem létrehozása érdekében. A gyűjtésből származó anyagok folyamatosan bővültek, így több helyi kiállításon is bemutatásra kerültek. Az 1970-es éveken a II. számú, ma II. Rákóczi Ferenc általános iskola történelemtanára Tóth Sándor szintén létrehozott egy szaktantermet, és összegyűjtött egy jelentősebb mennyiségű kiállítási anyagot. Az összegyűjtött, rendezett és egyre gyarapodó gyűjteményekre felfigyeltek a község akkori vezetői, akik a két iskolában lévő anyagot 1983-ban összevonták, és azt az akkor nyugdíjba vonuló községi párttitkár, Polgár Ernő kezelésére bízták.

Jóker horgásztó

Jóker horgásztó

A horgászvíz átlagmélysége 4 méter. Az 1996-tól kezdődően folyamatos telepítésnek köszönhetően mára 115 mázsás halállománnyal büszkélkedhet, amit természetesen a fogások arányában folyamatosan pótolnak. Az ősállomány mára elérte a kapitális méreteket, amurból 10 kiló alatti példány nem is található, a ponty idei rekordja meghaladta a 16 kilót. A tó teljesen körbe van kerítve, a víz körül végig van vezetve az áram és az ivóvíz. Éjszaka körben ki van világítva, ami megkönnyíti az éjszakai horgászatot. A tó közepén, található szigeten is lehet horgászni, sőt több napot is el lehet tölteni. A szigetre csónakkal szállítják a horgászokat. Horgászversenyek, rendezvények, esküvők, szervezését vállaljuk!

József Attila Művelődési Ház

József Attila Művelődési Ház

Köszöntjük Önöket a József Attila Művelődési Ház 2012. szeptemberében megújult és folyamatosan bővülő honlapján. Megpróbáljuk rendezvényeinket, programjainkat szíves figyelmükbe ajánlani. Bízunk benne, hogy az intézmény története és városunk bemutatása is felkelti érdeklődésüket. Tekintsék át lakossági szolgáltatásainkat, és a korábbi, kiemelkedő eseményekről készült fotógalériánkat is. Reméljük, sokukkal találkozunk nemcsak itt a virtuális világban, hanem személyesen is a művelődési ház különféle rendezvényein és közösségeiben.

Képek a városról

Képek a városról

A városokat úgy kellene leírni, mint egy gondolatot vagy egy érzés emlékét. A pillanat varázsát. A megfoghatatlant. Ami csak a mienk. Egy város mindenekfelett gondolat, mely nem fér el a telekkönyvben.

Hirdetés
Kisduna TV

Kisduna TV

A KiSDuNa TV-t 2003 óta üzemelteti a Dunaharaszti Ipartestület. Közműsor-szolgáltatóként működünk a Dunaharaszti Önkormányzat támogatásával. Heti rendszerességgel, kábelen keresztül, több városra kiterjedő regionális műsort sugárzunk. A főműsorok között folyamatosan képújságot vetítünk, ami közszolgálati és fizetett hirdetésekből áll. Ezek felváltva jelennek meg műsorkezdésig és a műsor vége után. A képújságról, reklámfilmekről és webes hirdetésekről az INFÓK menüpontban talál részletes információkat. Új műsorunkat mindig szerdán 18.00-kor láthatja először, majd ezt ismételjük egy héten keresztül minden nap 7.00 és 18.00 órától. Műsorainkban az aktuális önkormányzati illetve civil szervezetek hírei mellett rendszeresen beszámolunk a városban működő sportegyesületek eredményeiről. A magazin műsorban minden hónapban megnézhetik a teljes önkormányzati testületi ülést, és szintén a magazinban nézhetik újra a különböző előadásokat, koncerteket, hosszabb összefoglalókat.

Laffert Kúria

Laffert Kúria

A Laffert Kúria egy 2010-2011 között helyreállított, újonnan átadott barokk kúriaépület. Kétszintes, közel 560 m² alapterületű. Frissen telepített, 3300 m² barokk átiratú kert tartozik hozzá. Az épület Fő út felöli traktusát a díszterem, valamint az egybenyitható szalonokból álló termek alkotják, így adva a barokk épületek jellegzetes enfilade-os térsorát. Emeletén egy 135 m²-es, modern kiállítótér található. Kertjében levendula-kiültetés, almaliget, lugasok a hófehér, 335 m²-es mészkőburkolatú terasz mellett. A kúriát a 18. század elején építették, amikor Laffert Ferdinánd Antal Haraszti falu földesura lett, és családjával ide költözött. A 19. század első felében az akkorra elkészült második Laffert-kastélyba, a jelenlegi Városháza épületébe költöztek. Az kúriát gazdasági épületként hasznosították, többek között magtárként is üzemelt; innen ered a napjainkig ismert Granárium elnevezés. Az idő vasnyomai nem kímélték az épületet. A huszadik század második felében lakások, üzletek, műhelyek, és műterem telepedtek meg benne, bomlasztva a barokk tereket, díszeket.

Lakihegy Rádió

Lakihegy Rádió

Hírek, programok, érdekességek helyből, helyben élőknek. A Lakihegy Rádió a Csepel-sziget egyetlen kereskedelmi adója; Csepel, Dunaharaszti, Dunavarsány, Szigethalom, Szigetszentmiklós és Tököl hivatalos rádiója. Feladatunk, hogy a Csepel-sziget minden részét hallhatóvá tegyük, hogy a térségben élők ne csak lakják, de éljék is otthonukat. A hangokon kívül online felületünkön is igyekszünk minél több információt eljuttatni Önökhöz saját lakókörnyezetükről. Honlapunk térségi hírportálként is működik, megtartva eddigi szórakoztató jellegét. Kérhet dalt, szavazhat, írhat véleményt, és megkeresheti műsorvezetőinket is a grafikailag és tartalmilag egyaránt megújult honlapunkon keresztül. Hallgassa vissza műsorainkat, és kommentelje híreinket!

Légifotók a városról

Légifotók a városról

A felvételeket papírképen vagy a kívánt felhasználáshoz igazodva digitalizálva adjuk át Önnek, amennyiben az adott épületről, területről új 'repülő kamerával' készített képeket szeretne, érdeklődése esetén egyedi árajánlatot dolgozunk ki.

Motorkerékpár és alkatrész magazin

Motorkerékpár és alkatrész magazin

Az Ön adatait arra is fel kívánjuk használni, hogy találkozónkról, hírekről, szolgáltatásainkról értesítsük és azokról alkalomszerűen megkérdezzük. Természetesen a részvétel ezekben az akciókban önkéntes. Ha ezzel nem értene egyet, mindenkor közölheti ezt velünk, és ezzel az adatokat ennek megfelelően zárolni tudjuk.

Nyári Annamária Ildikó

Nyári Annamária Ildikó

lső diplomáját az Iparművészeti Főiskola textil szakán, művész-tanár diplomáját az Iparművészeti Egyetem vizuális és környezetkultúra szakán szerezte. Jelenleg a Dunaharaszti Hunyadi János Általános Iskolában, valamint az Égbelátó Alapfokú Művészeti Iskola festészet szakán tanított. Munkája mellett gyakorló képzőművészként tevékenykedik. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Egyik alapítója a Dunaharaszti Művészeti Egyesületnek. Alkotóművészként egyéni kiállítása volt Szigethalmon, Budapesten a Józsefvárosi Galériában, a Winterthur központjában és Dunaharasztin.

Párom.hu

Párom.hu

Ha társkereső akkor parom.hu! Miért? Mert ez a társkereső bővül a leggyorsabban, naponta 500 új társkereső regisztrál egy jól sikerült randi reményében. Egyedülálló módon nálunk távolság és nem csak megye alapján kereshetsz. Kis falu pár km-es körzetében keresel párt? Nekünk nem gond! Ha más társkereső oldalakat is kipróbáltál, de csalódtál, akkor itt a helyed! Nálunk találhatod a legtöbb új és egyedi társkereső funkciót, amivel a társkeresés gyerekjáték. Könnyen kezelhetőek funkcióink, hiszen gyakorlott társkereső felhasználók segítettek az ergonomikus kialakításban. Ne add fel, statisztikáink szerint a parom.hu társkereső az, ahol a legnagyobb az esély a pártalálásra. A regisztrált társkeresők 60%-a 2 hónapon belül részese lesz egy randinak és 45%-uk 3 hónap után komoly kapcsolara talál, így többé nem számít társkereső tagnak. A parom.hu társkereső adatlapjai, fényképei moderáltak, ami azt jelenti, hogy csak komoly kapcsolatra vágyó társkeresők ellenőrzött adatai kerülhetnek fel.

Randivonal

Randivonal

Randivonal társkereső - ahol komoly kapcsolatok születnek! A Randivonal az ország egyik legrégebbi, legnagyobb és legigényesebb partnerkereső oldala. A többség komoly kapcsolatot keres, és az ízlésesség megőrzése érdekében folyamatosan moderáljuk az adatlapokat. Személyre szabott ajánlatok, sokféle keresés és kapcsolatfelvételi mód, kiemelt megjelenések, tippek, tanácsok és készséges Ügyfélszolgálat segítenek megtalálni Őt.

Tuti menü