Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás, oktatási intézmények képes leírás - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Oktatás, oktatási intézmények - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunaharaszti.tlap.hu » Oktatás, oktatási intézmények
Keresés
Találatok száma - 20 db
Baktay Ervin Gimnázium

Baktay Ervin Gimnázium

A gimnáziumi oktatás 1962-ben kezdődött meg Dunaharasztin, akkor még a Dunaharaszti I. Számú Általános Iskola épületében. Az új épületegyüttes átadási ünnepsége 1969. december 8-án volt, ekkor költözött mai helyére a gimnázium. A gimnázium 1973-ban vette fel Dunaharaszti szülöttének, Baktay Ervin India-kutatónak a nevét. Az 1975/76-os tanévtől vízügyi szakközépiskolai osztály indult, az iskola neve ekkor lett Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola. A szakmunkások szakközépiskolája levelező tagozat 1973-ban indult, és 2004-ig működött. Az 1977/78-as tanévtől a szakképzés tanműhely-épülettel bővült ki.

Dunaharaszti Zeneiskola

Dunaharaszti Zeneiskola

A zene segíti a személyiség szabad kibontakoztatását. Értéket és látásmódot közvetít egy gyakran kaotikus és felszínessé váló világban. A zenei érzékelés és a zenei kifejezés tágítják az ember önmegtapasztalását és világlátását. A zene műveli a kommunikációs képességet és elősegíti a szociális viselkedést. Zeneiskolánk ennek a nevelési eszménynek kötelezte el magát. A muzsikálással fontos másodlagos képességeket fejlesztünk tanulóinkban, amelyek más életterületeken, pl. a munkában is szükségesek: koncentrálóképességet, kitartást és akaraterőt, kreativitást, kommunikációs és kifejezőkészséget, szociális viselkedést és csapatszellemet. Zeneiskolánk a zenei képzéssel többletet nyújt. Zeneiskolánk egy életre szóló útravalót ad tanulóinknak e hitvallással. Zeneiskolánk a zene szeretetével egy olyan generáció felnövekvését segíti elő, akik világnézetükben, erkölcsi felfogásukban, ember kapcsolataikban hasznos tagjai lehetnek társadalmuknak.

Helping Hand

Helping Hand

Nyelvstúdiónkban az EU legfontosabb nyelveit sajátíthatod el kezdődtől a haladóig. Nyelvstúdiónk célja hogy kis csoportban szerezzék meg hallgatóink a nyelvtudást, játékos kellemes légkörű órák keretében. Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink szeressenek nyelvórára járni, és a sok interaktív óra eredményeként rövid idő alatt szerezzenek sikerélményt a tanult nyelven. Tantermünk modern, családias hangulatú, és a nyelvtanulás megkönnyítését lehetővé tevő audiovizuális eszközökkel felszereltek. Nyelvstúdiónk a beszédközpontú nyelvtanításban hisz. Célunk, hogy szót érts a világgal.

Hétpettyes Családi Napközi

Hétpettyes Családi Napközi

Kisgyermekek fogadása 6 hónapos kortól iskolakezdésig. Igényes óvodai foglalkozások kis csoportban, családias légkörben szakképzett óvónő vezetésével (Torna, kézműves foglalkozások, ének-zene, beszédfejlesztés, kiscsoportos angol kezdeményezések). Időszakos gyermekorvosi vizsgálatok. Rugalmasság a családok életviteléhez. Félnapos és egész napos ellátás, gyermekfelügyelet vállalás.

Hunyadi János Általános Iskola

Hunyadi János Általános Iskola

A régi elnevezéssel I. számú Általános Iskola története az alábbiak szerint alakult: Az 1702. évi caninica visitatio iskolamesterről tesz említést, tehát már akkor volt iskolája Dunaharasztinak 1906-ban a Földvári kastély épületét megvette az Olaj Részvénytársaság, melyet 1912-ben szanatóriummá építettek át. A szanatóriumot ebben az időben 16 holdas park vette körül. 1920-ban a szanatóriumépület árverés útján a község tulajdonába került. Az épület egyik része a Községháza, másik része az Állami Polgári Iskola használatába került. Megnevezése: Magyar Királyi Állami Polgári Fiú és Leányiskola. Ez az iskola még nem volt koedukált, a fiúk és a lányok külön kapun jártak be az épületbe. A második világháború alatt a szovjet Vörös Hadsereg kórháznak rendezte be az iskola és Községháza épületét. A háború után visszaálltak az eredeti állapotok, de az iskola koedukált lett és új épület részekkel, tantermekkel egészítették ki. Iskolánk Hunyadi János nevét 1991. szeptember 27-én vette fel, így a 2001/2002-es tanévben ünnepeltük ennek 10. évfordulóját.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Iskolánk a Rákóczi ligeten nyugodt, csendes környezetben található. Tágas, esztétikus tantermekben, magas technikai színvonalon felszerelt szaktantermekben, csoportszobákban folyik az oktatás-nevelés. Számítástechnika tantermeinkben internetezési lehetőség várja diákjainkat. 10000 kötetes könyvtárunk gazdag könyvállománya szolgálja az önálló ismeretszerzést. Tágas udvar és sportpályák biztosítják diákjaink felfrissülését. Aktív sportolásra, mindennapos testmozgásra tornatermünk nyújt lehetőséget. A tartalmi munka vonatkozásában tovább erősítjük a tanulmányi munkában elért eredményeinket diákjaink sikeres, érdeklődésüknek, képességüknek megfelelő továbbtanulása érdekében. Tanulmányi, egészségnevelési, környezetvédelmi, sportversenyeken szép eredmények születtek az elmúlt években, s reméljük a jövőben is. Csoportbontásos formában tanítjuk a nemzetiségi német nyelvet, az angol és német idegen nyelvet, szükség esetén az informatikát.

Katedra nyelviskola

Katedra nyelviskola

Iskolánk, a Pallasz Magániskola 1996-ban alakult, majd 2004-ben nyitotta meg Nyelvoktató Házát Dunaharasztin. Alig pár hete született meg a döntés, hogy csatlakozzunk a Katedra nyelviskolák hálózatához. Hamarosan Dunaharasztin és Szigetszentmiklóson is Katedra nyelviskolát nyitunk. A Dunaharasztin jól ismert, zöld ház, a Nyelvoktató Ház ezentúl Katedra színekben működik tovább, igyekezve megőrizni eddigi hagyományait, barátságos hangulatát. Szigetszentmiklósi iskolánk a város szívében nyílik, modern 10 tantermes épületben. A változások magasabb szakmai színvonalat, akkreditációt, nyelvvizsgázási lehetőséget jelentenek majd. A két város között a csoportok átjárhatóak, így több lehetőség között választhat, hogy tudásszintjének és időbeosztásának megfelelő tanfolyamra találjon. Mindkét iskolánk közelében kitűnő parkolási lehetőség van, a HÉV megálló közelsége pedig gyors közlekedést biztosít.

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

A 70-es évek elején országszerte iskolaépítési mozgalom indult, elsősorban betonelemes építési kivitelben. Ekkor épült településünk harmadik általános iskolája, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola. A 2002-ben elkészült atlétikapálya egy bitumenes kézilabdapályából, két távolugróhelyből és egy négysávos, gumiburkolatú 200 méteres futókörből áll. A Beruházás a 21. századi iskolába pályázat keretében 2004-ben megépült szabványos méretű tornacsarnok segíti a testnevelés emelt szintű oktatását. Az iskola tanítási időn kívül szervezett programjai sokrétűek: szakkörök, színjátszó kör, sportkörök, edzések, ECDL-tanfolyam.

Lotte Stúdió

Lotte Stúdió

Ágnes és László a stúdiót vezető tanár házaspár 1988-tól az USA-ban élt és dolgozott. A külföldön szerzett tanári tapasztalataik felhasználásával 2003-ban megalapították a Lotte Stúdiót, mely egyéni is kis csoportos angol nyelv oktatással foglalkozik. Stúdiónk leginkább az Oxford University Press által kiadott oktatási anyagokat használja fel alapkoncepciónak, mint pl. a Traveller sorozat, New Headway, Project English, Oxford English for Careers. Emellett számítógépes interaktív és egyéb kiejtésjavító programokkal tesszük hatékonyabbá munkánkat.

Hirdetés
Manófalva Óvoda

Manófalva Óvoda

Óvodánk egy 90m2-en kialakított családi házban található. Csoportszobánk 50m2 világos, tágas, családias légkörű. Az épületben található egy csoportszoba, gyermekfürdőszoba, gyermeköltöző, melegítőkonyha, váró felnőttöltöző-fürdőszoba és egy előtér. Óvodánkban egy vegyes csoport működik, maximum 25 fős létszámmal, ahol 2-7 éves korig tudjuk fogadni a gyermekeket.

Mese Óvoda és tagintézményei

Mese Óvoda és tagintézményei

2010 szeptemberétől már az intézmény minden csoportjában a 'Kompetencia alapú óvodai nevelési program' alapján végzik a nevelő munkát. Ennek célja, hogy gyermekek olyan óvodákban nevelkedjenek, ahol egyéni képességeiket messzemenőkig figyelembe veszik, és mégis azonos esélyekkel indul minden kisgyermek. Ezért a készségfejlesztésre kerül a hangsúly, és sokoldalú tevékenységekbe ágyazva valósul meg a nevelőmunka. Minden gyermeket önmagához képest fejlesztenek, figyelembe véve az egyéni és az életkori sajátosságokat. A munka egy része úgynevezett projekt-témák köré csoportosítva zajlik, melyeket részben a TÁMOP kompetencia-pályázata határozott meg a Mese és Hétszínvirág Óvodák esetében, a többi óvoda szabadon választhatta meg ezeket. A projekt-hetek során az adott témát komplex tevékenységek formájában járják körül a gyerekek, teret kapva egyéni ötleteik, készségeik és képességeik szabad kibontakoztatására.

Meseország I-II. Családi Napközi

Meseország I-II. Családi Napközi

2007 tavaszán nyitottuk meg elsőként Dunaharasztin a Meseország családi napközit. Saját családi házunkban alakítottuk ki a csoportszobákat, ahol a korosztályoknak megfelelő játékok várják a gyerekeket. (babakonyha, kis-házikó, készségfejlesztő játékok) A kerti játszótér egy 800 m2-es kertben helyezkedik el, ahol a gyerekeknek lehetőségük van hintázni, homokozni, csúszdázni, motorozni, rajzolni, az óriási rajztáblánkon, vagy akár felmászhatnak, bemehetnek a kalózvárba, illetve becsengethetnek a mesebeli házikó ajtaján. A kertben van még egy elkerített halastó, és madáretető is, így a gyerekek meg tudják etetni a madarakat, halakat és Benőt, a teknősbékát.

Mini OXFORD

Mini OXFORD

Nyelviskolánk elsősorban bölcsődés és óvodás gyermekek játékos angol nyelvoktatásával foglalkozik. Szeretnénk, hogy tanítványaink már kicsi koruktól fogva megismerkedhessenek az angol nyelv szépségeivel, hiszen ilyenkor a gyermek természetes képességére építve az alapok és a helyes kiejtés még sokkal könnyebben elsajátítható. Az alkalmazott módszer a nyelvtanulás könnyű és természetes módja. Tanítványaink számára kellemes, családias környezetet igyekszünk kialakítani. A foglalkozásokat, feltétlen gyermekszeretet és az angol nyelv tanítása iránti elkötelezettség jellemezi. Célunk, hogy támogassuk a gyermek természetes tanulásra való hajlamát a pozitív megerősítésen keresztül segítsük a gyermeket önbecsülése felépítésében és magabiztossá válásában.

Nyelvkuckó

Nyelvkuckó

A Nyelvkuckó 2012-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy olyan helyet teremtsen a tanulni vágyóknak, ahol tanulás közben jól is érezhetik magukat. Ehhez természetesen szükség van egy tágas, barátságos, ám felszerelt tanteremre, csendes kertvárosi részen. Az otthonosság érzetéhez hozzá tartozik egy teakonyha, ahol a hallgatók kedvükre teázhatnak, kávézhatnak. Tanáraink mindannyian diplomás, tapasztalt szakemberek, akiknek eltökélt céljuk, hogy mindenki aki szeretne, beszéljen legalább egy idegen nyelvet.

Okoska Tehetségház

Okoska Tehetségház

2012-ben Dunaharasztiban is elindult az Okoska Tehetségház, ahol a gyerekek nem csak sokat fejlődnek, hanem a különleges élményekkel is gazdagabbak lesznek, persze én is, aki a kincskeresést soha nem adom fel! A foglalkozásokon használt Okos(koc)ka fejlesztő eszközcsalád rengeteg lehetőséget rejt magában. Nemcsak a fejlesztésnek, hanem a tehetséggondozásnak is teret ad. A gyerekeken kívül nekem is igazi feltöltődést jelentenek ezek a délutánok. A gyerekekkel való foglalkozás kölcsönös tanulás. Én tanulok tőlük, ők tőlem, és ez benne a csodálatos. Minden gyerek rendkívüli, egy megfejtésre váró rejtvény, miközben a bennük rejlő lehetőségeket, a hozzájuk vezető utat fejtegetjük, mi magunk is tanulunk. Ha gyermekekben lévő természetes kíváncsiságot, ami a körülöttük lévő világra irányul kihasználjuk nevelésük, tanításuk során akkor hatékony a munkánk. Erre szolgál a Tehetségház szakszerűen felépített programja, mindez játékosan, cselekedtetve, így soha nem unatkozunk, és nagyon várjuk a következő találkozást.

Reflex Mini Ovi

Reflex Mini Ovi

18 hónapos kortól 6 éves korig. Mozgás- és képességfejlesztés, egyéni differenciált fejlesztések, komplex prevenciós óvodai program, a Reflextorna fejlesztő programjával óvodapedagógus vezetésével. 'Nevelni csak úgy tudunk, ha látjuk a gyermekekben a felnőttet akivé lesz.'

Százholdas Pagony Családi Napközi

Százholdas Pagony Családi Napközi

Marcsányi Mária vagyok, a Százholdas Pagony családi napközi vezető pedagógusa. Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomáztam óvodapedagógus szakon. Fejlődéslélektan iránti érdeklődésem vezetett el oda, hogy gyerekekkel foglalkozzam. Az egészséges életmód és a sport iránti rajongásomat szeretném átadni a kisgyermekek részére.

Tuti menü