Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyházak, gyülekezetek képes leírás - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Egyházak, gyülekezetek - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunaharaszti.tlap.hu » Egyházak, gyülekezetek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Baptista Gyülekezet

Baptista Gyülekezet

Honlapunkat nézegetve kicsit megismerhetsz minket, tevékenységeinket, csoportjainkat. Szeretnénk segíteni istenkeresésedben, lelki fejlődésedben, de ugyanakkor gyakorlati segítséget is nyújtani a mindennapi élet területein. Érezd jól magad és találd meg, amit keresel! Ha szeretnél rólunk többet tudni, bármilyen segítséget kapni, kattints ide, keress meg minket alkalmainkon, vagy írj! Jó böngészést!

Dunaharaszti templomok

Dunaharaszti templomok

Dunaharaszti templomai képekkel illusztrálva. Rövid leírással és képekkel láthatóak a templomok. Térképes megjelölés a templomokról. Cím, elérhetőség és nyitvatartási idő. Az alábbi templomokról összegyűjtött információt találunk:Haraszti kálváriakápolna, Rákócziligeti Szent Imre kápolna, Szent István király templom, Dunaharaszti Református Egyházközség temploma, Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség temploma, Dunaharaszti Baptista gyülekezete.

Evangélikus Gyülekezet

Evangélikus Gyülekezet

Idén is megrendezésre került Dunaharasztiban az Evangélikus Gyermektábor. 2012-ben kisiskolások jelentkezését várta Varsányi Ferenc lelkész és a segítők. Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal gyűltünk össze és más felekezetekből is érkeztek hozzánk. Első nap megalakítottuk a családokat. Minden család kapott egy pótanyukát, vagy apukát, ők voltak a csapatkapitányok. Öt egységbe tömörültünk öt illetve hat fős létszámmal. Programjainkat igazán nehéz lenne összegyűjteni, hiszen mindig volt mit csinálnunk. Napjaink komoly szabály szerint zajlottak. Reggel fél kilenc tájban érkeztünk, kilenckor reggeli áhítatot tartottunk imádsággal énekkel, majd asztalhoz ültünk és asztali imával megkezdtük, majd zártuk reggelinket.

HIT gyülekezet

HIT gyülekezet

A Dunaharaszti gyülekezet 1989-ben alakult meg Arató Ádám - jelenleg a kecskeméti Hit Gyülekezete pásztora - vezetésével. A kis közösség mindössze 15 főből állt, azonban az Úr erős jelenléte velük volt és buzdította őket a további munkára. Akkoriban az összejöveteleket magánházakban tartották. A pásztor és kis csoportja áldozatos munkája, imája megalapozta a gyülekezet stabil magját, amely még a mai napig is része a közösségnek.

Református Gyülekezet

Református Gyülekezet

A Dunaharaszti Református Egyház múltját kevesen ismerik, hiszen híveink nagy része 1950. után költözött ide. Dunaharasztira a reformátusok betelepedése az 1900-as évek elején kezdődött el. Gyülekezetté szerveződésük 1921-ben indult meg. Az első Istentisztelet ebben az évben, tehát 82 évvel ezelőtt, április 24-én a Rákóczi-ligeti elemi iskola egyik tantermében Bilkei Pap István teológiai tanár tartotta. Ekkor fiókegyházként Szigetszentmiklóshoz tartoztunk. 1927-ben a Némedi úton lévő templomépítésre vásárolt telken haranglábat állítanak. Az ott emelt harang hívogatta istentiszteletre a reformátusokat 1990-ig, a templomtorony megépüléséig. 1929-ben minden előkészület megtörténik, hogy felépítsék a dunaharaszti reformátusok 'Bethlen templomát'. Országos közadakozást hirdetnek, de az ekkori gazdasági válság meghiúsítja tervük valóra váltását. Így 1931-ben az iskolával szemben lévő szabó üzem épületét vásárolják meg és alakítják át imaháznak. Lassanként szószékekkel, és templomi padokkal is berendezik. 1934-ben Dunaharaszti anyaegyház lesz. 1936-ban beiktatják első lelkipásztorát Dr. Nagykálózi Balázst, aki 48 és fél évig szolgált a gyülekezetben. A II. világháborúban sokat szenvedett a község. Imaházunk épületében is sok kár esett. A templomberendezést az ide elszállásolt katonaság eltüzelte. A háború után az első Istentiszteletet 1945. húsvétján lehetett megtartani. Megkezdődik a

Római katolikus plébániák

Római katolikus plébániák

A magyarországi nemzetek sok vihart megértek. Kiutat mindig az összetartás, szeretet, hit mutat. Békében dolgozni, nevelni gyermekeinket, közösen építeni a jövőt, küzdeni és segítő kezet nyújtani. Ez a Krisztusban hívő ember legfőbb feladata. Kívánjuk a békés teremtés lehetőségét minden testvérünknek, az itt élő embereknek és a hozzánk látogatóknak egyaránt.

Tuti menü