Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyesületek, szervezetek képes leírás - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Egyesületek, szervezetek - Dunaharaszti város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunaharaszti.tlap.hu » Egyesületek, szervezetek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bárka Alapítvány

Bárka Alapítvány

A magyarországi Bárka Alapítvány 1991 óta működik. A Forrás-ház volt az első magyarországi civil fenntartású lakóotthon, amely családias otthont nyújt felnőtt korú középsúlyos, súlyos, illetve halmozottan sérült személyek részére. 1993-ban a Bárka Otthon megalapítását követte a Bárka Műhelyé azzal a céllal, hogy mind a lakóotthon mind a Dunaharasztin és a környéken élő értelmileg sérült felnőtteknek nappali ellátást és foglalkozást és emberséges munkahelyet nyújtson.

Dunaharaszti Polgári Kör

Dunaharaszti Polgári Kör

1996 óta aktívan működik az újjáéledt Dunaharaszti Polgári Kör, mely a civil lakosság, az oktatási és kulturális intézmények bevonásával nagy sikerű és nagy létszámú kulturális rendezvényeket és ünnepeket szervez: ilyenek a hősök napja, a költészet napja vagy a képzőművészeti kiállítások. Pártoló tagjai és az érdeklődők számára kirándulásokat szervez a történelmi Magyarország megismerése érdekében.

Dunaharaszti Polgárőr Egyesület

Dunaharaszti Polgárőr Egyesület

A Dunaharaszti Polgárőr Egyesület elnökeként, tisztelettel köszöntöm az olvasót! Az alábbiakban egyesületünk történetével, jelenlegi helyzetével és jövőbeni terveinkkel szeretném megismertetni Önöket. Polgárőrségünket azok a dunaharaszti és környékbeli polgárok alapították meg 1989-ben Pávics János és Fényes István vezetésével megalakilt a(DÖCS) Dunaharaszti Önvédelmi Csoport, akik saját bőrükön is érezve a közbiztonság folyamatos romlását, tenni akartak ellene. Célul a bűncselekmények megelőzését, a közrend védelmét és a közbiztonság javítását tűztük magunk elé. A kezdet nem volt könnyű. Mindössze tucatnyian, munkánk után szabadidőnk és családunk rovására kezdtünk el éjszakánként saját autóinkkal és költségünkre, járőrözni a lakótelep utcáin és parkolóiban. Alig volt felszerelésünk, de a hiányosságokat elszántsággal pótoltuk. Igyekezetünket rövidesen siker koronázta, mind több bűnözőt értünk tetten és egyre több bűncselekményt sikerült megakadályoznunk.

Helyi szervezetek a városban

Helyi szervezetek a városban

A civil társaság, illetve a Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület - a párt kivételével -, valamint az alapítvány. Civil szervezet alatt a Civil törvény II-VI. és VIII-X. fejezetében a civil társaságot, továbbá a VII-X. fejezetében a kölcsönös biztosító egyesületet és a szakszervezetet nem kell érteni.

Iposz

Iposz

Weblapunk célja, hogy a Dunaharaszti IPOSZ és az általa létrehozott szolgáltatások az Interneten keresztül legyenek elérhetőek, vagy tájékoztatást nyújtsanak a további lehetőségekről, melyek személyesen érhetők el az Iparos u. 2-ben található IPOSZ székházban. Az alábbiakban összefoglalva a következő KiSDuNa Tv szolgáltatások állnak rendelkezésre: A KiSDuNa Tv heti rendszerességgel biztosít kábelen több városra kiterjedő regionális televízió adást, mely szüneteiben képújság kerül vetítésre. A képújság adása két részből, közszolgálati és fizetett hirdetésekből áll, ezek felváltva jelennek meg adáskezdésig, valamint az adás vége után.

Katonai Hagyományőrző Egyesület

Katonai Hagyományőrző Egyesület

Dunaharaszti Katonai Hagyományőrző Egyesület 2005-ben alakult a történelmet, hadtörténelmet szerető és az iránt érdeklődő baráti társaságként. Nagy hangsúlyt fektetünk a hadtörténelmi hűségre és az egykori események tárgyilagos bemutatására. A katonai hagyományápolás keretében könyvbemutatókat, megemlékezéseket, rendhagyó történelemórákat, és kiállításokat szervezünk, ezzel is elősegítve a magyar hadtörténelem minél szélesebb körben való megismerését.

Környezetbarátok Egyesülete

Környezetbarátok Egyesülete

Napjaink egyik kulcsfontosságú feladata, hogy újabb lehetőségeket találjunk az energia hatékony és ésszerű felhasználására. Nem csak az energiaforrások korlátozott mennyisége és a kimerülőben lévő készletek teszik sürgetővé a probléma megoldását, hanem az egyre növekedő energiaárak, valamint a környezeti hatások célul kitűzött csökkentése is.

Lányok, Asszonyok a Városért Egyesület

Lányok, Asszonyok a Városért Egyesület

2008. április 26-án 10 lelkes nő megalakította a Dunaharaszti Nők Egyesületét. Fő célul tűztük ki a Dunaharasztin élő nők érdekképviseletét, az ifjúság védelmét, az idősek támogatását. Fontosnak tartottuk, hogy Egyesületünk hirdesse a nemzetiségek összefogását, melynek jelképeként októberben elültettük a - bolgár, magyar, német, roma - barátság fáját a Kegyeleti Parkban. A platánfát a Zöldkorona Kft. ajánlotta fel, az ültetés helyét pedig az Önkormányzattal közösen jelöltük ki.

Nádor Egyesület

Nádor Egyesület

A 'Dunaharaszti Nádor Lakóövezetért Közhasznú Egyesületet' mi, a Nádor utcában élők és pár barát alapítottuk, hogy kifejezzük az összetartozásunkat. Célunk, hogy színes és tartalmas programokkal töltsük el szabadidőnket, a már hagyományosnak számító Nádor utcabált évről-évre egyre színvonalasabban rendezzük meg, gyerekeinket játszva tanítsuk, és a legfontosabb, hogy a szomszédok megismerjék egymást, figyeljenek egymásra, segítsék egymást az élet apró-cseprő gondjaiban.

Hirdetés
Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület

Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület

A Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület Dunaharaszti (NIHD) fő tevékenysége a nemzetiségi német táncoktatás. Az egyesület 5 tánccsoportot működtet, kikapcsolódási lehetőséget kínálva ezzel minden korosztály számára.

Tuti menü